Bookworm

Recenzie: Vrajitoarea adevarului – Susan Dennard

Am revenit în sfârșit cu o nouă recenzie. Astăzi vreau să vă vorbesc despre Vrăjitoarea Adevărului, de Susan Dennard.
_MG_8986

In Taramul Vrajitorilor magia e de multe feluri si peripetiile la fel. Cel mai bine stiu asta doua fete.
 Safiya e Vrajitoare a Adevarului si poate deosebi minciuna de adevar. Magia ei are aceasta capacitate, pentru care multi nobili ar fi in stare sa ucida. Asa ca ea trebuie sa-si tina ascuns acest har pentru a nu fi un pion in lupta dintre imperii.
 Iseult e Vrajitoare a Firului si vede legaturile invizibile dintre vieti, dar nu si pe cele ale propriei inimi. Prietenia cu Safiya o impinge pe un drum aventuros.
 Cele doua prietene vor doar sa-si traiasca viata, dar asupra Taramului Vrajitorilor se abate razboiul. Cu ajutorul printului Merik si infruntandu-l pe Vrajitorul Sangelui, se lupta cu imparati, printi si mercenari, capabili de orice ca sa puna mana pe Vrajitoarea Adevarului.

„O poveste dinamica si o lume magica imaginata in detaliu. Descrierile ample, portretele patrunzatoare si actiunea care uneori iti taie respiratia vor tine cititorii cu sufletul la gura.“

Publishers Weekly

 

Rating: 4/5 – Goodreads

2

Cartea, după cum puteți citi și mai sus, în descrierea de pe site, se învârte în jurul Safiyei și a lui Iseult, cele două personaje principale. Ele sunt surori de fir, fiecare dintre ele având puteri diferite. O avem pa Safiya care este o vrăjitoare a adevărului, ea putea să-și dea seama când cineva mințea. Puterile ei erau rare și trebuia să le țină secret. Iaar Iseult este o vrăjitoare a firului, adică ea vedea legăturile invizibile dintre vieți, putea să vadă ce simte fiecare om.

Împreună, cele două fete se bagă în tot felul de probleme… cea mai mare problemă fiind că se trezesc cu un vrăjitor al sângelui pe urmele lor. Se găsesc nevoite să fugă, dar chiar și așa acesta le poate lua urma.

Pe lângă toate acestea, tărâmul vrăjitorilor este amenințat de un nou război și asta creează destul de multă tensiune.

_MG_8987

Trebuie să recunosc că a durat puțin până să fiu captivată de această carte… și asta pentru că este o lume nouă, complexă și la un moment dat, descrierile erau puțin copleșitoare. Dar după ce m-am obișnuit cu această lume nouă, nu a mai fost o problemă și am devorat cartea.

Avem foarte multe scene pline de acțiune, care au reușit să mă țină în suspans, dar au fost și multe scene statice, pline de tot felul de detalii, cu care mi-am pierdut puțin răbdarea.

Chiar și așa, pentru acele scene pline de acțiune și pentru punctul culminant al cărții, merită să trecem prin acele scene mai puțin interesante.

Mi-au plăcut tare mult cele două personaje principale, mi-a plăcut cum a fost pusă în valoare prietenia celor două, loialitatea lor.

Mi-a plăcut și personajul Merik, un prinț care le vine până la urmă în ajutor celor două fete, chiar dacă la început își urmează interesul și nu prea îi pasă de soarta lor.

Cartea o puteți găsi aici. Ați apucat să o citiți?

Anita.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s